Önkormányzati beadvány a gáspártelepi fórum után

Tisztelt Tagtársak!

A május 27-ei fórum nagyon sikeres volt, a 32 résztvevő segítségével több olyan kérdés került megvitatásra, melyek a terület fejlesztését, az ott élők és nyaralók közérzetét javítják majd megoldásuk után.

Egyesületünk az alábbi tartalmú beadványt küldte Akarattya önkormányzatának a fórum után.

Utakkal kapcsolatban

 • Lakó-pihenő övezet táblák kihelyezése, lehetőség szerint 10-15 db
 • A murvás utak rendben tartását az önkormányzat elvégzi, erre a feltétek rendelkezésre állnak, de kérnek mindenkit, hogy jelezze a kátyúkat az önkormányzaton. Ugyanez a helyzet az eltűnt, elkopott utcanév táblák esetében is.
 • Felmerült villogó sebességmérő kiállításának lehetősége is. Itt felkérjük az önkormányzatot hogy tisztázza ennek a költségvonzatát és térjünk vissza a megvalósítás lehetőségére.
 • Azt az örömteli információt kaptuk, hogy várhatóan 2017. június végétől elektromos busz szolgáltatás várható, elsősorban a strandokra történő lejutásban való segítségre, de várhatóan egy-két fontosabb vonathoz is eljut majd a busz. Ez azért fontos lenne, mert az idősebbek nehezen jutnak el a vasúttól a házakig.
 • Lépcső kiépítése az Enyingi és Cserfa utcánál, hogy könnyebb legyen a rézsűn való feljutás.
 • Szintén tisztázandó, hogy létrehozható-e gyalogos átkelőhely az Erdősor utcai buszmegállónál.

A következő téma a hulladékkezelés kérdése volt.

 • Egyesületünk két beadványt nyújtott be az önkormányzatnak 2017. áprilisában a hulladékkezelésével kapcsolatban.
  – Egyrészt kértük egy nap kijelölését a veszélyes hulladék elszállítására. Azt az információt kaptuk, hogy ennek előkészítése folyamatban van, és hamarosan kihirdetésre kerül az időpont.
  – Kértük továbbá  az 1100 literes üveges konténerek szezonbeli gyakoribb ürítését is. Várjuk erre a választ.
 • Szintén ide tartozik, hogy a Vertikál Kft. által biztosított szelektív és komposztálható zsákok száma kevés. Az emberek szívesen vásárolnának is akár ezekből, amennyiben erre mód nyílna. Itt is kérjük az önkormányzatot, hogy legyen ebben a dologban segítségünkre, vegye fel a kapcsolatot a Vertikál Kft-vel, hogy biztosítsák a lehetőséget.
 • Kérjük az önkormányzatot, hogy legalább 10 db figyelmeztető táblát helyezzen ki a telepen, mivel az eldobált szemét mennyisége oly mértékben megnőtt, hogy az már egészségügyi szempontokat vet fel.

A következő téma a területen lévő 4 kilátó állapotának rendezése volt.

Ígéretet kaptunk az önkormányzattól, hogy a Kilátó, Rianás, Hóvirág és a Diófa utcák torkolatában levő kilátókat rendbe teszik és karbantartják. Kérjük, hogy, amint elkészül a kilátók rendbetétele, jelezzék Egyesületünk felé, hogy tagjainkat mozgósítani tudjuk a folyamatos karbantartás végett.

Végül, de nem utolsó sorban a strandok.

Kérésként merült fel további lépcsők kihelyezése, minimum 6 db legyen használható, és kevésnek mutatkozik az a két öltöző, amit jelenleg használni lehet. Természetesen olyan apróságokra is sort kell keríteni, mint az öltözőkben plusz akasztók kihelyezése.

Megköszönjük minden résztvevőnek azt a konstruktív, jó hangulati megbeszélést, amiben részünk volt.  Kérjük az önkormányzatot, hogy jelezzék, amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármi módon közreműködhetünk.

Hírdetés

4 gondolat “Önkormányzati beadvány a gáspártelepi fórum után” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.