2017-es közgyűlés: mit végeztünk?

Ránky Emőke ügyvezető alelnök beszámolója a közgyűlésen:

2016-ban az első feladat a működéshez szükséges alapvető keretek megteremtése, illetve kialakítása volt. Hámori Gábor elnökünk adományával felállhatott a szerény, azonban jól felszerelt irodánk az Akarattya Klubban. A lehetőséget az önkormányzat díjmentesen biztosította számunkra, azzal, hogy engedélyezte, hogy ide jegyezzük be székhelyünket. Használjuk is gyakran, mivel szezonban majd minden hétvégére jutott valamilyen program. A teljesség igénye nélkül engedjék meg, hogy felsoroljunk néhányat a megvalósult programok közül: a Teszedd! szemétszedéstől a virágosításig, a májusi főzőversenytől a Zenés beszélgetések három programjáig, a Bezerédj Fórum megszervezésétől az ugyanitt megrendezett lábtenisz verseny támogatásáig, az októberi filmvetítéstől a második ádventi megemlékezésig. Felújítattuk a lábtengó pályát a Bercsényi strandon. Sajnos tavaly az úszóversenyt „elfújta a szél” de 2017-ben újra megszerveztük, büszkén mondhatom, hogy sikerrel. Azt is el kell mondanunk, hogy tevékenységünk alapja 2016-ban az önkormányzat által biztosított 1,52 millió forintos támogatás volt, amely nélkül jóval korlátozottabb tevékenységre lett volna mód.

Egyesületünk kiemelkedő, a közösség erejét leginkább megjelenítő esemény 2016-ban kétségkívül a „Fogadj örökbe egy padot” akciónk volt. Ismételten szeretnénk megköszönni minden adományozónak, azt a nagyszerű, környezetünk szépítését lehetővé tevő jelentős pénzadományt, amely segítségével 15 padot és szemetest tudtunk Akarattya meghatározó helyeire: a Magaspartra, a templomkertbe és a Bakony u. – Árpád u. kereszteződésébe kihelyezni. Az akció keretében 2016-ban 2 millió 90 ezer forint gyűlt össze. Ezt a programunkat 2017-ben is folytattuk. Idén 7 padra érkezett adomány, kettő került a templomkertbe, kettő a Bercsényi strandra, három a Magaspartra. (Ezek közül két pad kihelyezése még folyamatban van.) 2017-ben további 1 milló 50 ezer Ft támogatást könyvelhettünk el. Ismételten szeretnénk köszönetet mondani az adományozóknak.

2017-ben a közgyűlésig a következőket végeztük.

Biztos feltűnt Önöknek, hogy a település határain Isten hozott! és Viszontlátásra! táblák kerültek kihelyezésre a tavaszon. Ezúton kis köszönjük Koltai Viktor tagtársunknak a megvalósítást, amelyet adományként élvezhetünk és nemcsak mi akarattyaiak, hanem minden településünkön áthaladó.

Zenés beszélgetések programunkat átalakítottuk. Idén két előadást terveztünk, az első dr. Pukánszky Béla professzor, zenepedagógus, csellista részvételével már megtörtént, a következő pedig szeptember 9-én logopédiai területre vezet el bennünket. Nagy sikerként értékeljük Lukács Sándor színművész urat és új kötetét bemutató estünket, amely sok érdeklődőt vonzott. Nézzék meg – a jövő héten még módjukban áll – Sorger-Babucs Erzsébet Akarattya szerelmese II. kiállítását a Polgármesteri Hivatalban.

Több alkalommal kreatív gyermekfoglalkozást szerveztünk a Bercsényi strandra ahol batikolással, origámival, csuhézás játszhattak a  gyerekek.

Sikeresen lebonyolódtak az Egyesületünk által szervezett Fuss velünk a magasparton és Ússz velünk a függetlenség napján elnevezésű sportrendezvények, sok gyerek és család részvételével. Szeles Dezső elnökségi tagunknak ezúton is köszönet a felelős és sikeres lebonyolításért. Szintén a sporttal kapcsolatos a szombat reggeli torna a magasparton, amelyet Tanai Judit tart. Ebből egy alkalom még hátravan jövő szombaton. Akinek kedve van jöjjön el.

Augusztus 20-ával közeledik az országos hírű lábtenisz megmérettetések ideje. Támogatjuk a Bercsényi és a Bezerédj strandokon a rendezvények lebonyolítását.

Fórumot szerveztünk a gáspártelepiek számára, erről hosszú beszámoló olvasható honlapunkon és a júniusi Akarattyai Naplóban. Eredményről is beszámolhatunk: elkészült a lépcső a Lukoil benzinkútban lévő közérthez, gyakrabban ürítik a szemeteseket, és idén először az elektromos hulladék begyűjtése is megoldott.

Mint tavaly idén támogatási kérelmet nyújtottunk be  az Önkormányzathoz, amelyet pozitívan bíráltak  el és 1.320.000 Ft. összegű  támogatást nyerünk el. Ez a támogatás tette lehetővé az eddig felsorolt rendezvények megtartását. Köszönjük!

Idén még tervezünk filmvetítéseket az Akarattya Klubban és Egyesületünknek jutott a megtiszteltetés az első adventi megemlékezés megszervezésére.

Fontos megjegyeznünk, hogy a Honvédséggel kötött együttműködési megállapodás értelmében kedvező áron teniszezési lehetőség nyílt tagjaink számára. Az futó- és úszóversenyek egészségügyi rendelkezésre állását is ők biztosították. A magasparti sportrendezvényen a Polgárőrség segítette munkánkat, a Nyugdíjas Klubbal, a Nők a Balatonért helyi szervezetével kifogástalan a kapcsolatunk, és kölcsönösen támogatjuk egymást.

Hírdetés

Egy gondolat “2017-es közgyűlés: mit végeztünk?” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.