Szamosközi Alice „Beszélgetés a beszédről” címmel tart előadást

Szamosközi Alice az Eötvös Loránd Tudományegyetemen diplomázott logopédia szakos tanár, a Szegedi Tudományegyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika logopédusa. Rendszeres előadója a hazai egyetemeknek; a Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság vezetőségi tagja. Munkássága elismeréséül 2007-ben Kempelen Farkas Emlékéremmel tüntették ki.

Korábban az általános logopédiai feladatok mellett elsősorban a diszlexia, diszgráfia terápiája volt a szakterülete. Jelenleg a megkésett beszédfejlődésű és hallássérült gyermekek gyógyításával és (re)habilitációjával foglalkozik.

A súlyos fokú hallássérültek, siketek számára a tökéletes beszéd elsajátítása a hallási kontroll hiányában a kilencvenes évek közepéig szinte lehetetlen volt: ezek a gyerekek siketnémává váltak. Az utóbbi években a technika fejlődése olyan eszközt adott a kezünkbe – a cochlearis implantátumot -, amellyel szinte minden siketen született gyermek képes elsajátítani a beszédet. Mivel a nyelv, illetve a beszéd elsajátítása életkorhoz kötött, ezért a siket gyermekeket, elsősorban objektív hallásvizsgálatokra alapozott biztos diagnózis birtokában, célszerű minél korábban implantálni. Felnőttek esetében is lehetséges és eredményes a műtéti segítség.

2018. július 7-én (szombaton) 17 órakor a Szépkilátás Bisztróban találkozunk Szamosközi Alicével, aki a Fürdőtelep Egyesület felkérésére háromnegyedórás előadásában a beszédkészséggel, beszédértéssel foglalkozik.

Több évtizedes gyakorlati tapasztalatát osztja meg velünk az életből vett példákon keresztül, beleértve a beszédhibák javítását is.

Ezt a programot könnyű szívvel tudjuk ajánlani minden szülőnek, nagyszülőnek és érdeklődőnek, mivel gyerekeink nyelvi tudása, beszédkészsége az egyik legfontosabb terület számunkra. Az előadást követően kérdéseket is feltehetünk majd.

Várunk tehát minden érdeklődőt szeretettel. A részvétel ingyenes.

Hírdetés

3 gondolat “Szamosközi Alice „Beszélgetés a beszédről” címmel tart előadást” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.