2022. december 1-ei elnökségi ülés jegyzőkönyve

JEGYZŐKÖNYV

amely készült a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület Elnökségének 2022. december 11. napi elnökségi ülésén, amelynek helyszíne a Körszínpad a Rákóczi parkban Balatonakarattyán.

Az ülésen a jelen jegyzőkönyvet aláíró vezető tisztségviselők vesznek részt. Az Elnökség határozatképes, mert a tagjainak több mint fele megjelent.

Thury Attila elnök üdvözli a megjelenteket, majd javaslatot tesz a napirendre.

Napirend:

  1. Tagsági ügyek (kizárások, felvételek)
  2. A 2023. évi programnaptár előzetes
  3. Személyi ügyek
  4. Egyéb kérdések

A jelenlévők vita nélkül, egyhangú szavazással elfogadják a napirendet.

1.) Első napirendi pont

Ránky Emőke ügyvezető alelnök ismerteti a befizetések helyzetét.

A jelenlévők egyhangú szavazással meghozzák a következő határozatot.

4/2022. (XII.11.) számú határozat
Az elnökség a tagdíjfizetés jelentős elmaradása miatt 30 tagot kizár az Egyesületből.  Megbízza az ügyvezető alelnököt, hogy az érintetteket az Alapszabály rendelkezései szerint értesítse azzal, hogy későbbi tagfelvételüknek nincs akadálya.

Ránky Emőke ügyvezető alelnök tájékoztatja az elnökséget, hogy az egyesület aktív tevékenysége miatt örvendetesen sokan érdeklődnek az egyesület iránt, és ismerteti a legutóbbi elnökségi ülés óta belépési szándékukat bejelentő és a tárgyévi tagdíjat befizető tagok névsorát.

5/2022. (XII. 11.) számú határozat
Az elnökség felveszi az egyesület tagjai sorába a legutóbbi elnökségi ülés óta jelentkezett 11 új tagot.  Megbízza az ügyvezető alelnököt, hogy az érintetteket vegye fel a tagok listájára. 

2.) Második napirendi pont

A jelenlévők megtárgyalták és elfogadták a NEAG-KP-1-2022/4 -000231 sz. “Akarattyai nyár” című pályázatban elnyert és 2023. évben megvalósítandó rendezvények időpontjait. A 2023. évi programtervezetet az 1 sz. melléklet tartalmazza. Az esetleges programváltoztatás jogát az Egyesület fenntartja.

A jelenlévők egyhangú szavazással meghozzák a következő határozatot.

6/2022. (XII. 11.) számú határozat
Az elnökség megbízza az ügyvezető alelnököt, hogy a 2023. évi programtervezetben szereplő rendezvények megvalósítását munkába vegye. Az elvégzendő feladatok megvalósításába minél szélesebb körben vonja be a tagságot, amelyben az elnökség tagjai is tevőleg közreműködnek. 

3.) Harmadik napirendi pont

2023. augusztus második szombatján Egyesületünk tisztújító közgyűlést tart, az elkövetkező 3 éves időszakra vonatkozóan. A Felügyelő Bizottsági és az Elnökség tagjai kifejezték azon szándékukat, hogy nem jelöltetik magunkat a következő 3 éves időtartamra. Ugyanakkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy nagy múltú és hagyományú Egyesületünk tovább folytassa – egyébként rendkívül sikeres – tevékenységét.

Ennek megfelelően Közgyűlés elé bocsátjuk az alábbi Alapszabály módosítási elképzeléseinket:

  • Felügyelő Bizottság intézményének megszüntetése. Ennek magyarázata, hogy egyrészt nem kötelező kelléke az Egyesület intézményi rendszerének, másrészt a jelenlegi Felügyelő Bizottsági tagok életkora sajnálatos módon meghaladja a 80 évet, így az aktív közreműködést nem kívánják a továbbiakban folytatni.  
  • A jelenlegi Elnökség tagjai intenzív tevékenységet fejtenek ki abból a célból, hogy utódjaikat megtalálják. Ennek érdekében nyilvános pályázatot írnak ki a megüresedő elnökségi helyek betöltésére. Ugyanakkor felkérik tagjaikat, hogy egyrészt jelentkezzenek, másrészt tegyenek javaslatot az új elnökségi összetételre. A pályázati kiírás részleteit a 2023. májusában tartandó közgyűlés napirendi pontja tartalmazza majd.
  • Tekintettel arra, hogy az Önkormányzat új épületének átadásával a korábbi Iskola utcai épület felszabadul, a Polgármester Asszony elképzelése szerint ezt az épületet a civilek használhatják majd. A Szépkilátás Bisztróban lévő székhelyünk várhatóan megszűnik. Az Iskola utcai épület használatának feltételeit 2023. elején ismerhetjük meg, és annak tudatában döntünk majd az igénybevételről. A felvázolt elképzelések nem igényelnek határozatot, így azokról határozat nem született.

4.) Negyedik napirendi pont

A fentieken túl egyéb kérdés nem merült fel, ezért az elnök az ülést bezárja.

K.m.f.

  Thury Attila elnök Ránky Emőke ügyvezető alelnök
  Kardos Gáborné elnökségi tag   Pálinkás Ferenc elnökségi tag  
Hírdetés

Egy gondolat “2022. december 1-ei elnökségi ülés jegyzőkönyve” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.