Válaszok a december elsejei közmeghallgatásra beküldött kérdésekre

Mizsei Zsuzsa tagtársunk az Egyesület közvetítésével az alábbi kérdéseket küldte el a közmeghallgatásra:

Kérdések Balatonakarattya önkormányzatának közmeghallgatására, 2022. december

1.	Legfontosabb kérdés: mit tervez az önkormányzat a Bezerédj stranddal? Igaz-e, hogy az akarattyai-kenesei vagyonmegosztás során az akarattyai önkományzat lemondani készül a strand tulajdonjogáról? 
2.	Igaz-e, hogy az MNB szeretné megvásárolni a strandot? Ha van ilyen szándék, az egész területet, vagy csak a csatorna mellékét? Támogatná-e mindezt az akarattyai önkormányzat,tekintettel arra, hogy a strand vendégeinek 90%-a akarattyai ingatlantulajdonos adófizető polgár? Amennyiben a vétel megvalósulna, biztosítaná-e az önkormányzat az MNB-vel együtt, hogy az akarattyai tulajdonosok változatlan feltételekkel használhassák a strandot? 
3.	Ha az önkormányzat a Bezerédjire járó akarattyai tulajdonosok érdekében – többszáz adófizető családról van szó – ragaszkodik a Bezerédjihez, ami örvendetes lenne, mik a tervei ezzel a csodálatos stranddal?
4.	Amennyiben akarattyai tulajdonban marad a strand, változtatnának-e a besorolásán, visszatéve azt a forgalomképtelen vagyonelemek közé?

5.	Lement a 2022. évi főszezon, a szokásos Koppány sori, Aligai úti dugókkal. Milyen forgalomcsökkentő megoldásokat terveznek 2023 nyaráig? Megvizsgálták-e a Honvéd üdülő egyébként újjáépített kerítése melletti rézsű esetleges halszálkás parkolóvá kialakításának lehetőségét?

6.	Miért nem készült el a tavalyi közmeghallgatáson ígért zebra? Lesz-e végre zebrával védett átkelő a 71-es úton a Matacstorki lejáratnál, ami húsz méter múlva megegyezik a Bezerédj lejáróval? 

7.	Miért nincs rendszeresen karbantartva a Csittényhegy vmh. alatti Alagút lámpája? A gyalogos egész nyáron hamisan működött, vagy nem működött, az autós sokat volt rossz napokig. 

8.	A parti lakótelepek, a volt bencés üdülő helyén épülő lakótelep, az MNB központ vendégei az akarattyai strandokat használják majd. Megvizsgálták-e, hogy ez a nyaranta kb. hány ezer fő  többletterhelést jelent az egyébként is zsúfolt strandjainkon? Mit tesznek a zsúfoltság enyhítése érdekében? (nagyobb felületek, terület bővítése)

9.	Kezdeményeztek-e kisajátítási eljárást a Vituki teleknél, hogy a harminc méter védett övezet a köz számára használható legyen? 

10.	Mit tettek a Kiskakukk környezetének rendezése érdekében? 

11.	Akarnak-e védett turista útvonalakat kialakítani Akarattya erdein keresztül? (régen volt jelzett út át a Csittényen)

12.	Tervezik-e a Bezerédj lejárón szemetes elhelyezését, esetleg pihenőpadokat?  

Az alábbi válaszokat kaptuk Matolcsy Gyöngyi polgármester asszonytól:

Hírdetés

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.