Falukönyv-Akarattyai találka – harmadik könyvbemutató Kodolányi János íróról Sulyok Bernadettel

Rendkívül színvonalas előadásban volt részük azoknak, akik a sötét fellegekkel és a viharjelzéssel dacolva eljöttek, hogy meghallgassák Sulyok Bernadett a Petőfi Irodalmi Múzeum főmuzeológusa, irodalomtörténész előadását, amelyben Kodolányi János író életművét mutatta be.

Nem ez volt az első – a Fürdőtelep Egyesület által szervezett – előadás, amely az író munkásságával kapcsolatban elhangzott itt Akarattyán. Az író maga több évtizedet töltött, Akarattyán, leszármazottai szintén. Településünk egyik legismertebb alakja. Pár éve Praznovszky Mihály irodalomtörténész tartott szintén nagysikerű előadást. Akik mindkét előadáson részt vettek, teljes képet, átfogó ismerteket kaphattak Kodolányiról, az íróról.

Sulyok Bernadett mélyenszántó, képekkel illusztrált előadása bevezette a hallgatóságot Kodolányi János gondolkodásmódjába, megvilágítva az író megnyilatkozásainak miértjeit. Köszönettel tartozunk Mráz Mirának, aki értő módon, kellő empátiával tolmácsolta ifj. Kodolányi János Vadludak című emlékirataiból származó sorokat. Szeretettel köszöntöttük Kodolányi Jánost körünkben, aki az írónagyság unokája és megtisztelte jelenlétével rendezvényünket.

Ígéretünkhöz híven még egy bemutatóra készülünk: 2022. szeptember 10-én 16 órai kezdettel a Bercsényi strandon, a Tengósok Kikötőjében tartjuk Gorsics Gyuláról, a Fekete párducról szóló szezonzáró rendezvényünket, amelyben Dénes Tamás sportújságíró lesz a vendégelőadó.

Szeretettel várunk mindenkit.

Hírdetés

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.