Lakópark épül Akarattyán

A Fürdőtelep Egyesület részéről részt vettem a 2022. 04. 08-án Akarattyán A Szinorg Universal Zrt. által tartott tájékoztatón.

A Szinorg Universal Zrt. Debrecen szervezetén belül működő Szilaton Kft. végzi a Balatonakarattyán tervezett lakópark-beruházást. A beruházás a 2936/4, 2934/8, 2944, 2945, 2946 és 2949 hrsz. területeket érinti.

A tervezett beruházás bekerülése várhatóan 13–14 milliárd forint, amiből 99 lakás és 160 parkoló épül, amelyek a lakások alatt kerülnek kialakításra. A beépítettség 22,06 % lesz, ami kisebb, mint amit szabályozás lehetővé tenne. (A beruházással kapcsolatosan a HÉSZ módosítására nem került sor.)  Az épületek a lejtős területnek megfelelően teraszszerűen lesznek kialakítva, és maximum 3 szintesek lesznek. Az épületek tetejére zöld megoldás kerül. A lakások 75 m2, 3 szobásra tervezettek.  A területet a jelenleg névtelen zsákutcán lehet majd gépkocsival megközelíteni. A terveket a BORD Stúdió, Bordás Péter készítette. Az építkezés várhatóan 2022 őszén kezdődik, és 2024 őszén fejeződik be.

A beruházó mintegy 100 millió forintértékben felújítja a jelenlegi „nagy parkolót”: közvilágítást alakít ki, a szegélyeket megszünteti, virágosít. Az elárusító pavilonok mögött 25 új parkolót létesít. A lejárót is rendbe teszik, itt is lesz közvilágítás. A jelenlegi zsákutcát a munkák végeztével a beruházó felújítja. A Balatoni utca nem lesz építkezési terület.

A fentiek alapján mintegy 400–600 fővel növekszik meg a környezeti terhelés 2024-től, ami nemcsak a Bercsényi strandra, hanem az ellátásra is jelentős befolyással lesz.

Ránky Emőke

Hírdetés

Egy gondolat “Lakópark épül Akarattyán” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.