Februári napok – egyesületi élet

2022. február 4-én elnökségi ülést tartottunk.

Az első napirendi pont a tagsággal kapcsolatos témák megbeszélése volt, mely szerint kiléptettük a 2018-ban és 2019-ben tagdíjat nem fizetőket, ill. felvettük a legutóbbi elnökségi ülés óta sorainkba lépetteket. Az egyesület tagjainak létszáma: 276 fő.

Megtárgyaltuk, összeállítottuk és beadtuk az “Akarattyai nyár” című rendezvényekre való pályázatot, amelyet a pályáztató hiánypótlás nélkül befogadott. Kis közvéleménykutatást végeztünk, amelynek eredményeként a programokban a gyerekprogramok és a családi programok igénye tükröződik, így számunkra ez a kívánság volt a meghatározó, a program kialakítása is ennek megfelelően történt, a megpályázott összeg 1.999.000 forint a két évre együttesen:

2022-ben a hagyományos “Úszás, futás, torna” rendezvényeket – amelyeket idén már 7. alkalommal szeretnénk megrendezni – a Függetlenség napján pedig a látványos „Tűzi-vízi játék”-ot pályáztuk meg.

2023-ban Berecz András mesemondó estje, a Kaláka együttes: “Nálatok laknak-e állatok?” műsora és Keresztúry Albert Zsolt: Kárpát-medence dallamai kerültek a pályázatba. (Ezt a rendezvényt a katolikus templomban tartanánk, amelyre Miklós Atya engedélyét kértük) 

Kedvező ajánlatot kaptunk “Urbán Orsi Group” latin jazz programjára és a Musica Sonora zenekar komolyzenei programjára is. Ezek megvalósítására további forrást keresünk.

“Falukönyv – Akarattyai találka” pályázat.

A könyv kinyomtatására az OOK-Press Kft. Veszprém ajánlatát fogadtuk el 1000 példányra. A tördelést a borító kialakításával együtt Bucsy Balázs tördelő mester végzi. Lektorálásra Dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténészt kértük fel. A könyv megjelenése legkésőbb 2022. május végére – június közepére várható. A pályázat előírásainak megfelelően 2022. év folyamán június, július, augusztus, szeptember hónapokban egy-egy könyvbemutatót kell tartanunk. A könyvbemutatókat a könyvben szereplő, akarattyai kötődésű művészek köré csoportosítjuk. Az első könyvbemutató főalakja Szabó Sándor színművész lesz, majd Fischer Annie zongoraművész, Kodolányi János író, díszpolgárunk és Grosics Gyula labdarugó kapus, díszpolgárunk következik. Adománygyűjtésünk ígéretesnek mondható, és örömmel mondhatjuk el, hogy lehetővé teszi a méltó kiadást és a színvonalas rendezvényeket. 

Szintén februári feladat a nyári programnaptár kialakítása, amelyet összehangolunk a partner civil szervezetekkel, hamarosan közzétesszük.

Elnökség

(A cikk az Akarattyai Naplóban jelent meg.)

Hírdetés

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.