Egyesületi hírek

Tevékeny február áll mögöttünk. Pályázatot nyújtottunk be „Akarattyai nyár” címmel a Bethlen Gábor Alapítványhoz a Magyar Falu Program Civil Alaphoz a 2022. és 2023.évi programok finanszírozására.

Winkler Klára segítségével mini közvéleménykutatást végeztünk, melynek eredményeként világossá vált, hogy a családi programok érdeklik az embereket. Tehát az idei évre a sportprogramokat (úszás, futás, torna) és a Függetlenség napi esthez pedig a Tűzi-vízi játékot pályáztuk meg. 2023 nyarán pedig Berecz András mesemondót és a Kaláka együttest szeretnénk meghívni. Egy komolyzenei program is bekerült a pályázatba Keresztury Albert Zsolt: Ihletőnk a Kárpát-medence címmel, amelyet a katolikus templomban szeretnénk megtartani. A pályázatot annak rendje szerint határidőre beadtuk, és hiánypótlás nélkül befogadásra talált, most már csak várakozunk, reménykedünk.

Szorgalmasan tevékenykedünk a „Falukönyv-Akarattyai találka” című könyv kiadásával kapcsolatosan is. Ahogy korábban is megírtuk, a nyár folyamán 4 könyvbemutatót tartunk. A bemutatókat egy-egy híres ember köré szeretnénk felépíteni, akik a könyvben is megemlítésre kerülnek. Szabó Sándor színművész lesz az első a sorban, Fischer Annie zongoraművész, majd Kodolányi János író és Grosics Gyula labdarugó kapus, községünk díszpolgárai következnek.

A beérkező adományokból úgy látjuk, hogy nagy érdeklődés kíséri a könyv megjelenését. Köszönet az adományozóknak, adományaikkal lehetővé teszik az igényes kiadás megvalósítását!

Mi is történt még februárban?  Nemcsak a tavaly nyert „Hangosító berendezés vásárlása” pályázattal számoltunk el, hanem leadtuk a 2021. évi önkormányzati támogatás elszámolását is. Hamarosan közzétesszük a 2022. évre vonatkozó rendezvénytervünket.

Amiben segítséget kérünk: várjuk a kedves tagok jelentkezését szórólapozásra, a rendezvényeken a helyszínek berendezésére, plakátolásra.

Elnökség

(A cikk a Bercsényi Kurírban jelent meg.)

Hírdetés

Egy gondolat “Egyesületi hírek” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.