Falukönyv kiadását tervezi az egyesület – cikk a veszprémi Naplóban

Falukönyv kiadását tervezi az egyesület

Sikeres év után még jobbat tervez a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület. Örömmel tölt el minket, hogy 2021-ben meg tudtuk valósítani a terveinket, megrendeztük népszerű programjainkat.

Évek óta várják az egyesületi tagok, sok akarattyai állandó lakos és nyaraló a sporteseményeinket. A magasparti futás és a függetlenség napi úszás fix pont az éves naptárunkban. Ezek igazi családi programok, amelyek összehozzák a falu apraját-nagyját. Szintén állandó mozgási lehetőséget nyújtanak a nyári szombat reggeleken a magasparton, gyönyörű környezetben szervezett, szakember által vezetett reggeli tornák. 

A nyári szezonban tavaly is nagy érdeklődés kísérte kulturális rendezvényeinket (felléptek nálunk a Veszprémi Petőfi Színház művészei, tartottunk irodalmi estet és orgonakoncertet is) és strandi sportverse nyeinket is.

Idén legnagyobb vállalkozásunk a településünk történetét bemutató Falukönyv – Akarattyai Találka kiadása lesz. A több mint 300 oldalas kötetben bemutatjuk a falu történetét helytörténeti kutatásokra alapozva, nagyrészt a helyi lakosok visszaemlékezései alapján, sok képpel, dokumentummal illusztrálva.

Nyári és kora őszi kulturális programjaink a könyv köré szerveződnek. Tudós kutatók és művészek tartanak a könyvben szereplő híres akarattyaiak életét és alkotásait bemutató előadásokat júniustól szeptemberig. Biztosak vagyunk benne, hogy sok érdeklődőt vonzanak majd ezek a könyvbemutatók, akárcsak a korábbi évek kulturális eseményei. A könyvet a Magyar falu program támogatásával adjuk ki, és ezen felül sok egyesületi tag és elkötelezett, Akarattyát szerető ember járul hozzá adományaival. Olyan kiadványt hozunk létre közösen, amely méltó szeretett településünk múltjához és reményeink szerinti sikeres jövőjéhez.

A sportrendezvények nem maradhatnak el idén sem, jelenleg a forrásokat keressük. 

Kerékfy Pál,
az egyesület tagja

Hírdetés

Egy gondolat “Falukönyv kiadását tervezi az egyesület – cikk a veszprémi Naplóban” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.