Tevékenységünk az őszi időszakban

Munkánk egy része az elnyert és lebonyolított pályázatok befejezésére irányult. Az egyik pályázatunk címe „Sportolj velünk Akarattyán” volt, ennek elszámolását és beszámolóját benyújtottuk a kiírónak. Az elszámolást a kiíró már el is fogadta.

Másik pályázatunk egy hangosító berendezés beszerzésére irányult. Ennek elszámolása benyújtás előtt áll.

Jelenleg futó, jelentős feladatunk egy Falukönyv – Akarattyai találka című könyv kiadása. Ennek forrását is főként pályázat segítségével szeretnénk biztosítani. A könyvkiadás egyes feladatainak végrehajtásához külső cégeket kell bevonnunk, most vagyunk az ajánlatkérési stádiumban. A kiadáshoz támogatást is igénybe kell vennünk. Ehhez már kiküldtük a felhívást.

A 4. adventi megemlékezést a Fürdőtelep Egyesület szervezte. Meghívott vendégünk dr. Medveczky Miklós plébános atya volt. Beszédének fontos részét képezte Ady Endre: A Sion-hegy alatt című verse. Ady nem volt mélyen vallásos ember, de volt a lelke mélyén egy vágyakozás Isten után. Életének nehéz szakaszaiban sokszor fordult Istenhez. A vers az Isten utáni sóvárgás és a kételkedő emberi tudat küzdelmét mutatja be. A vers azt sugallja, hogy a XX. század embere sem mondhat le arról, hogy választ keressen az élet végső értelmére.

Sajnos a Covid járvány miatt nem készülhetett vendéglátással az Egyesület, de a szép számban összegyűlt résztvevők Plébános úr beszéde után még egy kellemes órát töltöttek el baráti beszélgetésekkel.

A 2022. évre jó egészséget és boldog új évet kíván a Fürdőtelep Egyesület.

Kardos Éva

(A cikk megjelent az Akarattyai Napló 2021. november-decemberi számában.)

Hírdetés

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.