Sportolj Velünk Balatonakarattyán!

A nagysikerű augusztus 7-ei „Függetlenség Napi Úszás” zárta a Magyar Falu Program által támogatott „Sportolj Velünk Balatonakarattyán” eseménysorozat.

Pontosabban: a torna még nem ért véget! Mindig ezzel kezdődik és végződik a nyári sportprogramunk, idén július 3. és augusztus 21. között nyolc alkalommal tart tornát Tanai Judit a Megye 7 Csodája közé beválasztott akarattyai Magasparton. A reggel 8 órai kezdés, a természet csodálatos közelsége, a pazar kilátás teszi felejthetetlenné ezeket az alkalmakat a résztvevők számára.

További képek a magasparti futásról itt találhatók

Szokás szerint, július utolsó hétvégéjén tartottuk a „Fuss Velünk a Magasparton” versenyünket két távon. A kisgyermekes családok és az alkalmi kocogók 2 km-es távot, az edzettebbek a 8 km-es távot választották. Szerencsénk volt az idővel, és a hangulat is kiváló volt. A legfiatalabb induló 3, a korelnök 83 éves volt. (A legfiatalabb édesapja nyakában tette meg a távot, míg a korelnök nyugodt, céltudatos sétával). A távokat teljesítők Kató Balázs cserepesmester plakettjét kapták emlékbe, alma, dinnye, pogácsa Balaton szelet és persze ásványvíz várta a megfáradt majd’ 110 futót.

Augusztus első hétvégéje az úszásé! Immár 4. alkalommal rendeztük meg a „Függetlenség Napi Úszóversenyüket”. Ezzel a 2012-ben tartott népszavazást ünnepeljük, ami eldöntötte Balatonkenesétől való leválásunkat. A közel 120 induló remek időben vehette birtokba a Bercsényi strand stég felőli részét. Bár a víz csak 22-23-fokos volt, kis bemelegítés után máris indult a mezőny. A táv megtétele után szép plakett volt a meglepetés a beérkezők számára, és nem maradhatott el a futóversennyel azonos vendéglátás sem.

Szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik segítettek a lebonyolításban és lehetővé tették, hogy jókedvűen mondhassuk el: tettünk valamit önmagunk, családunk egészségéért, és még jól is éreztük magunkat. A versenyek bemelegítését Szeles Dezső – hokiikon – vezényelte le. Az Akarattyai Vitorlázók Egyesülete több mint 10 hajóval segítette a résztvevők biztonságos úszását. Az Önkormányzat lehetővé tette a strand használatát. Köszönjük!

A képek önmagukért beszélnek! Nézzék meg a képeket, talán felismerik önmagukat és családjukat és azt mondják: Jövőre is jövünk!

Köszönjük a Magyar Állam támogatását!
A rendezvényen használt hangosító berendezést
a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta
a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. lebonyolításában.

Ránky Emőke

Hírdetés

2 gondolat “Sportolj Velünk Balatonakarattyán!” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.