Megbeszélés volt az állomásépület ügyében

A megbeszélést 2021. június 1-én, a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület székhelyén tartottuk, a NIF 2021. május 19-én kelt, Észak-Balatoni vasútállomások felvételi épületeinek rekonstrukciója – Balatonakarattya felvételi épület tervezése tárgyú levelével kapcsolatosan.

Résztvevők:

A NIF-nek címezett 2021. április 30-án írt levelünk támogató civilszervezetei, továbbá egyesületi tagjaink, akarattyai lakosok és egyéni érdeklődők. A megbeszélésen bemutatásra került sok – nem valamennyi a hozzászólások tömege miatt –  hozzászóló írott, névvel vállalt véleményéből készült másolati anyag.

A vasúti megálló ügyében olyan – a 2012. évi leváláshoz vezető folyamatot kivéve – tömeges lakossági aktivitásnak lehetünk részesei, amelyet az elmúlt, lassan 9 évben, semmilyen más ügyben nem tapasztaltunk.

A vélemények meghallgatása és az írott anyagok áttekintése után a következő koncepciót alakítottuk ki.

Kitartunk a jelenlegi épület korszerűsítése, a kor műszaki és egyéb követelményeinek figyelembevételével történő felújítása, szükség esetén bővítése mellett.

Ebben a feladatban szövetségeseket keresünk:

 • Időpontot kértünk az Önkormányzattól a megbeszélés 2021. június 16. 14:00 kor lesz, melyen a Fürdőtelep Egyesület elnöksége képviseli a támogató civilszervezeteket. Cél: az Önkormányzatot támogatóink között tudni.
 • Ugyanakkor szeretnénk a FIDESZ segítségét kérni céljaink támogatására. Ezért elhatároztuk, hogy meghallgatási időpontot kérünk Kontrát Károly országgyűlési képviselő, államtitkár úrtól. Az időpontról egyeztetések folynak.
 • A NIF levelét ezen megbeszélések után kívánjuk megválaszolni.

Balatonakarattya, 2021. június 2.

                                                                       Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület

                                                                                               Elnökség

Hírdetés

3 gondolat “Megbeszélés volt az állomásépület ügyében” bejegyzéshez

 1. A fidesz egy párt! Ez meg kormányzati feladat, még ha a képviselő ür fidess-tag is! Nem kellene összekeverni a kettőt! Szomorú átterelni egy ilyen fontos dolgot a pártpolitikára! Evvel az erővel a többi párt közbeavatkozását is kérhetnétek! 🙁 Pénz nincs, csak elképzelés?
  Ha bővíteni kell, át kell alakítani az épületet, modernizálni kell, akadálymentesíteni! De ez őrizze meg a balatonparti állomások hagyományos jellegét, ne egy csilivili üvegmonstrum (amire jelenleg pénz sincs! )
  Üdv
  Kornis György , hely ügyekben elkötelezett lakos
  ________________________________
  Feladó: Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület
  Elküldve: 2021. június 3., csütörtök 16:28
  Címzett: kgy52@hotmail.com
  Tárgy: [Új bejegyzés] Megbeszélés volt az állomásépület ügyében

  Pal Kerekfy posted: ” A megbeszélést 2021. június 1-én, a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület székhelyén tartottuk, a NIF 2021. május 19-én kelt, Észak-Balatoni vasútállomások felvételi épületeinek rekonstrukciója – Balatonakarattya felvételi épület tervezése tárgyú levelé”

  Kedvelés

 2. Szép és Covid-mentes napokat, heteket – jó pihenést.
  Nagyon szeretnék többet tudni arról a lépcső-séta útról, ami jelenleg szinte teljesen használhatatlan.
  Napokkal ezelőtt azzal az elképesztő cinizmussal találkoztam, miszerint – vélhetően az önkormányzat – kis táblával hívja fel a figyelmet arra, hogy mindenki saját felelősségére használhatja csak az erdőn átvezető lejárót.
  Azaz elhárít magától feladatot, felelősséget.
  A lépcső történetét is megismerném – kik, mikor és hogyan, milyen pénzeszközök felhasználásával építették – valamint kíváncsi vagyok az egyesület hivatalos álláspontjára, az elmúlt évek-évtizedek azon intézkedéseire, amikor ezt a tarthatatlan helyzetet igyekeztek javítani stb.
  Számomra érthetetlen, hogy abban a községben, ahol százmilliókat költenek el teljesen felesleges sőt környezetromboló dolgokra (Gumirádi strand “felújítgatása ócska konténerekkel, part menti fák kivágása, a terep teljes “gányolása”, Lidón felesleges újabb tábla elhelyezése, kínzással felérő lejárók építése stb) – , nem jut idő, pénz és figyelem arra, hogy az eleink által megépített erdei sétálóutat rendbe tegyük, karban tartsuk és ezzel sok ember életét megkönnyítsük, mozgásra ösztönözzük.
  És itt arról már nem is akarok értekezni, hogy a régi, gyerekek és családok nyaralását is lehetővé tévő helyek teljes privatizálása, monstrumok építése mit jelent erre a kis álmos falura és a pihenni vágyók nyugalmára a jövőben.
  Bizakodom abban, hogy eddig is sokat próbált tenni az egyesület a lépcső helyreállítása érdekében – de erről szeretnék többet tudni.
  Évtizedek után mentünk el újra Balatonkenesére, ahol az ottani fürdőegyesület a kicsi szabadtéri strandot birtokolja és tartja karban. Elájultam, hihetetlen: kulturált, tiszta, szép, gyermekbarát, kellemes. És mindezt az egyesület intézi, pályázatokat nyer és használ fel…. miért nem lehet ezt Akarattyán is? látom, tudom, olvasom, milyen karakánul igyekszünk védeni az állomásépületünket. Dicséretes, magam is azt szeretném, hogy maradjon és megújuljon. De egyúttal – akár pénzt és kétkezi munkát is vállalva – nagyon AKAROM, hogy kora reggelente le- és visszamehessek a sétányról a partra és úszhassak közben egy jót a még csendes Lidón…
  Senki sincs, aki ezt az ügyet ÉRDEMBEN felkarolja? ha már az önkormányzatnak nem szívügye a dolog, vegyük kezünkbe az egészségünk érdekében a dolgot és mint az átkosban, helyi összefogással, társadalmi munkában tegyük lehetővé újra! az erdei sétát

  üdvözlettel dr. Ádám Katalin

  Kedvelés

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.