Aktuális híreink

Bár az elmúlt időszakban dúlt a járvány, mégis sikerült néhány dologban előrébb jutnunk. Röviden összefoglaljuk az elmúlt 2 hónap történéseit.

  • Mint az újságban is látják, szorgalmasan gyűjtjük a személyi jövedelemadóból adományozható 1 %-ot. Kérünk mindenkit támogassa Egyesületünket!
  • A „Templomi szobrok” restaurálására meghirdetett sikeres közadakozás lehetővé tette a munka megrendelését, az ehhez kapcsolódó szerződés egyeztetés alatt áll. Köszönet az adakozóknak! Várhatóan április második felében megkapjuk a mintát képező Jézus szobrot az egervári „Alexandriai Szent Katalin” plébániától. A fejleményekről hírrel leszünk.
  • Megérkezett számlánkra a megnyert civil pályázathoz tartozó 300 ezer forint hangosító berendezés vásárlására. Jelenleg az ajánlatok beszerzése zajlik. Szeretnénk segítséget kérni nemcsak tagjainktól, hanem Akarattya közösségétől is: olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik a berendezés működtetésében segítenének. A jelentkezők véleményét a beszerzésnél is figyelembe vennénk. A berendezést május hónapban már használni szeretnénk.
  • Elszámoltunk a 2020. évi önkormányzati támogatás összegével és benyújtottuk a 2021. évre vonatkozó elképzeléseink fedezetéül szolgáló kérelmet. A részleteket megtekinthetik a honlapon.
  • Pályázatot nyújtottunk be a Magyar Falu Program Civileket támogató pályázatára a „Falukönyv – Akarattyai Találka” című hiánypótló könyv könyvbemutatásának és kiadásának fedezetére, 1 millió 950 ezer forint értékben. Többet a fejleményeknek megfelelően a honlapon jelzünk majd.
  • Örömmel jelentjük, hogy további két pad kihelyezésére van igény, amelyeket az Önkormányzattal egyeztetetten várhatóan május-június hónapban helyezünk ki. Az újságban és a honlapon is felhívást tettünk közzé a meglévő padok karbantartására.
  • Közeleg a 2020. év beszámolójának benyújtási határideje. A beszámoló hivatalos benyújtását érvényes közgyűlési határozattal tehetjük meg. Várhatóan május első, vagy második szombatján tartanánk a közgyűlést a Rákóczi parkban, amennyiben lehetséges. Ha nem, akkor az elektronikus utat kell választanunk. Ebben a kérdésben követjük a hivatalos szabályokat. A fejleményeket a honlapon követhetik.
  • Szeretnénk kiskerti bemutatót szervezni a nyáron 2-3 alakalommal. Az érdeklődők elhozhatnának, bemutathatnának gyümölcsöt, zöldséget, virágot, lekvárt stb., amit saját maguk készítettek. A helyszín a körszínpad lehetne. Jó alkalom ez tapasztalatcserére, esetleg kertészek, kertészeti tanácsadók meghívásával. Kérjük jelezzék az akarattyafurdo@gmail.com címen, vagy a 30/2308404-es telefonszámon, hogy érdekes lehet-e ez az ötlet.
  • Lenne jelentkező gyermekek szabadidős foglalkoztatására, a szülők alkalmi tehermentesítésére. Kajak, sup, vízi elfoglaltságok jöhetnének szóba, mivel itt vagyunk a Balaton partján.  A szolgáltatás díjmentesen történne. A részletek kidolgozása, illetve az Önkormányzattal történő egyeztetése még folyamatban van.
  • Beadvánnyal éltünk a Hotel Port kikötő bővítése ügyében. Nem támogatjuk ennek a beruházásnak a megvalósítását. A beadványt megtekinthetik a honlapon.

Végül, de nem utolsó sorban, várjuk az akarattyai vasúti megálló ügyében beadott kérvényünkkel kapcsolatban a választ úgy az Önkormányzattól, mint az ebben az ügyben illetékes NIF-től.

Elnökség

Hírdetés

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.