Adományozási felhívás

Tisztelt Akarattyaiak, Tisztelt Adományozók!

Ha még nem tették meg, kérjük olvassák el Ránky Péter tollából a „Templomi szobrok” című cikket, amelyben részletesen leírja a Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművész által készített templomi szobrok hányattatott sorsát.

Elnökségünk úgy döntött, hogy felhívást tesz közzé, amelynek célja, hogy a szobrok méltó restaurálás után visszakerüljenek az eredeti helyre, ahová alkotójuk szánta. Kevés olyan szerencsés község van ma Magyarországon, ahol kétszeres Kossuth-díjas neves és nemzetközileg is elismert szobrászművész munkája díszítheti a templomot.

A művész unokái által fellelt restaurátor Kiss Tamás – aki maga is múzeumi restauráló művész – 300 ezer forintért vállalta a munkát, és az ünnepélyes szentelésre időben történő elkészítést, amit Egyesületünk közadakozásból kíván finanszírozni.

Kérjük, járuljon hozzá Ön is a Kisfaludi Strobl Zsigmond által készített akarattyai templomi szobrok restaurálásához!

A járványhelyzet miatt a személyes megkeresés most nem lehetséges, de az Akarattyáért áldozatra kész adományozókat arra kérjük, adományozzanak erre a nemes célra. Adományaikat várjuk a 11712004-20074360 sz. számlánkra, „Templomi szobrok” megjegyzéssel. Ezennel informáljuk azon adományozókat, akik cégen keresztül támogatnák erőfeszítéseinket, hogy Egyesületünk adóalap-csökkentő igazolás kiállítására jogosult.

A restaurálást várhatóan 2021 februárban megrendeljük, hogy a kívánt határidő biztosított legyen. Reméljük, hogy addig a szükséges összeg legalább kétharmada összegyűlik.

Kérjük tehát mindazokat, akik fontosnak tartják Balatonakarattya szépülését, támogassák a tervünk megvalósítását! 

Elnökség

Hírdetés

Egy gondolat “Adományozási felhívás” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.