„Az Operaház Titkai” – Ókovács Szilveszterrel a Szépkilátásban

A koronavírus-járvány miatt szigorúan maszkban, szabad téren tartottuk meg szombat esti programunkat, a beszélgetést Ókovács Szilveszterrel, a Magyar Állami Operaház főigazgatójával.

Erre a Szent Mihály napra hideget ígértek a meteorológusok, és bizony be is jött a prófécia: nagyon hideg volt.

Mindezek ellenére a szép számmal gyűltünk össze, és a hallgatóság nem csalatkozott elvárásaiban.

Ókovács Szilveszter kiváló előadó. Szepesvölgyi Anna, Budafok-Tétény alpolgármester asszonya kérdései nyomán nemcsak izgalmas, fordulatos, de ugyanakkor vidám és érdekfeszítő történeteivel bepillantást engedett ennek a hatalmas intézménynek, az ország legnagyobb művészeti vállalkozásának mindennapjaiba.

Amikor a programot szerveztük, még nem tudtuk, hogy meglepetésként vetítésben is lesz részünk. A hideget észre sem véve – amiben azért Karion borocskájának kortyolgatása is szerepet játszott – csodálkoztunk el az Eiffel Műhelyház létrehozásának folyamatán. A tervek egy grandiózus, pazar, multifunkcionális teret mutatnak, és ennek jelentős része már el is készült. Az épületben próbák folynak, balettkar, énekkar, zenekar számára vannak megfelelő termek, ezenkívül diszlettár, varroda, kisebb stúdiók, valamint ezer néző befogadására alkalmas beltéri és többszáz fős kültéri nézőtér található. Az Eiffel Műhelyház harmincnál több funkciót lát majd el, amikor teljesen elkészül.

Cikk borítókép
Forrás: https://www.opera.hu/hu/rolunk/terek-es-termek/

A Magyar Állami Operaházban több mint 1500 fő dolgozik azért, hogy számunkra, nézők számára az élvezet, az illúzió, a feltöltődés élménye tökéletes legyen.

Emlékezetes este volt!

Ránky Emőke

Hírdetés

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.