Fuss, ússz és tornázz velünk!

rajt előtt

Hagyománytisztelő ember lévén aktív résztvevője voltam a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület által szervezett két sportprogramnak a „Fuss Velünk a Magasparton”-nak és a „Függetlenség Napi Úszás”-nak. Büszkén mondhatjuk, hogy ezek már hagyományos programok, hiszen immár harmadik alkalommal kerültek megrendezésre. Mind a három évben részt is vettem, hol segítve a szervezőket, hol futva és úszva is, így hiteles élménybeszámolóval tudok szolgálni a fenti eseményekről.

A „Fuss Velünk a Magasparton!” program időjárás szempontjából nem sok jót ígért. Dörgött, villámlott a tó felett, Siófok felől hatalmas esőfelhők tornyosultak. Ennek ellenére elindultunk kutyusommal, Bátorral, gondoltam sétálunk egy jót a 2 km-es távon, ha az időjárás is úgy gondolja. Hála istennek sokan így gondolták, szépen szállingóztak a résztvevők a Balaton part egyik legszebb panorámájával rendelkező Kisfaludy sétány felé. Három különböző hosszúságú távra lehetett benevezni, kettő, öt és tíz kilométerre. Szeles Dezső javaslatára az öt és tíz kilométeres távra benevezett futók 1-1 felvezető köré csoportosulva indulhattak a megmérettetésre. Dezső igazi vezéregyénisége volt a programnak, markáns füttyszóval és hanggal terelgetett minket a bemelegítéshez, illetve ismertette a távokat és az útvonalakat. A résztvevők kora a 80 évestől a kocsiban ülő kisbabáig terjedt, sőt egy-két kutyus is benevezett a futásra. Öröm volt nézni a sok gyermekes családot az indulók között. Én is csak sétát terveztem, de aztán belelendültünk és a táv második felét már futva tettük meg. Az időjárás is megkegyelmezett nekünk, nem volt meleg és az eső is csak a futások befejezése után kezdett el esni.

Szponzoraink is kitettek magukért. Köszönjük Hanák Attilának, Vollár Gyöngyinek és Revuczky Karionnak. Nekem személy szerint Karion frissen facsart narancs dzsúsza ízlett a legjobban, mind a futás előtt, mind a futás után megkóstoltam.

Mindenki szerencsésen beért a célba egy újabb szép éremmel és élménnyel gazdagodva, összesen 127-en. Van még egy hozadéka is az ilyen tömegsport jellegű rendezvényeknek, melyet meg kell említeni. Tudok olyan résztvevőről, aki ez után a futás után határozta el, hogy rendszeresen futni fog. Már ezért megérte a szervezés, éppen ez a célunk, minél több emberrel megismertetni a mozgás örömét.

Ugyanilyen örömmozgás az úszás is, a „Függetlenség Napi Úszás” a Bercsényi strandon. Sajnos a program előtti napon nagyon rossz, viharos idő volt, sokan meg is ijedtek és nem jöttek el. Pedig ennél ideálisabb időjárást nem is lehetett volna elképzelni sem. A tökéletes úszóidőben 89-en csobbantunk a kellemes 25 fokos, egy kissé hullámzó vízbe. A „hullámzó Balaton tetején” úszó sárga bóják és a Bercsényi Hajós Egylet hajói jelezték az útvonalat. A két strand, a Bercsényi és a Lidó strand közötti 2 km-es távot kellett megtennünk. A résztvevő korosztály itt is széles skálán mozgott. Indultak élsportolók, akiknek ez a táv könnyű ujjgyakorlat volt, de indultak nagymamák is, akik a vízben sétálva tették meg a távot.

Én egy anyukás csoporthoz csatlakoztam, és nem bántam meg. Vidáman beszélgetve úsztunk, eltöprengve azon, miért is nem úszunk itt rendszeresen, hiszen itt van az ország legszebb és legnagyobb uszodája, a Balaton. Talán ezek a gondolatébresztések is egy-egy lépcsőfokot jelentenek az elhatározáshoz.

Szponzoraink ugyanúgy kitettek magukért, mint a magasparti futásnál. Karion személyesen maga kínálta a frissen facsart dzsúszt. Nekem még Vollárék dinnyéje esett nagyon jól az úszás után, de állítólag a Pálinkás Ferenc által Görgényi Géza barátjától hozott őszibarack is isteni volt. Ismét egy érem! Ismét egy élmény!

Segítségünkre voltak még a strandgondnokság dolgozói, a Honvéd Üdülő egészségügyi ügyelete, az Országos Vizimentő Szolgálat.

Van még egy programunk, a „Tornázz Velünk a Magasparton!”. Tanai Judit vezetésével a nyári időszakban, szombatonként minden reggel 8 órakor regeneráló, egészségvédő tornát tartunk. Rossz idő esetén sem marad el a program, a Rákóczi parkban a fedett körszínpadon meg lehet tartani. A tornát a helyi lakosok már megszerették, szívesen látogatják, de egyre több nyaraló is csatlakozik. Várunk mindenkit szeretettel!

Jövőre, veletek ugyanitt a Magasparton és a Bercsényi strandon!

FUSS, ÚSSZ, TORNÁZZ VELÜNK!

Javasolja ezt a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület nevében

Ventics Ágnes

Hírdetés

Egy gondolat “Fuss, ússz és tornázz velünk!” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.