Pihenősziget átadási ünnepsége

2019-pad-beszed-Ranky-20190628_191531

Gyönyörű nyári este várta adományozóinkat családias, barátságos rendezvényünkön.

Ránky Emőke ügyvezető alelnök az alábbi beszéddel üdvözölte a megjelenteket:

„Kedves Barátaink!

Nagy örömmel köszöntöm Önöket, Benneteket a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület által szervezett ma esti pihenősziget-átadáson.

2015 őszén, közvetlenül az Egyesület augusztusi újraélesztési, újraszületési közgyűlése után – Balatonakarattya függetlenségének kezdetén – lázas tenni akarás, a jövőbe vetett hit és őszinte lelkesedés hatotta át a település minden szegletét. Akkor jött az ötlet, hogy az elhanyagoltságában is fenséges Magaspartunkra kényelmes kiülési lehetőséget kell teremtenünk. Egyesületünk meghirdette ezt a szándékot, és nem kis meglepetésünkre, kérésünk meghallgatásra talált.

A kezdeményezés eredményeképpen 2016-ban 15 pad és a hozzájuk tartozó szemetes került telepítésre a lelkes akarattyaiak adományaiból, 2017-ben további 6 padot és szemetest adományoztak a tagok, majd 2018-ban is 6 pad került a helyére. Zömében a Magaspartra, de van a templomkertben, a Bercsényi és a Lido strandokon és a Bakony és Árpád utcák kereszteződésében is.

Most, amikor itt összegyűltünk, a 27., 28. és 29. pad átadását ünnepeljük, és még folyamatban van idénre egy adomány, tehát összesen 30 új padot és szemetest számlálhatunk össze a településen ez idáig.

És most nézzük ezek értékét: mivel egy pihenősziget 150 ezer forint befizetésével valósult meg, könnyű kiszámítani az Akarattyának adományozott 4,5 millió Ft-os értéket.

Ismételten szeretnénk megköszönni az adományokat, és ezzel kívánunk valamennyi adományozónak jó egészséget és gondtalan pihenést padjaikon!”

Külön örömünkre szolgált, hogy nem csak az újonnan átadott padok adományozói jöttek el szolid ünnepségünkre, hanem korábbi adományozóink is. Mellékelünk egy-két képet, amelyek megpróbálják visszaadni a jó hangulatot.

Hírdetés

2 gondolat “Pihenősziget átadási ünnepsége” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.