Akarattyai nyárköszöntő

Balatonakarattya nyárköszöntő Kalap Jakab Szent Iván IMG_9685

Szent Iván éjszakájának, az év legrövidebb éjjelének, a fény győzelmének megünneplése a sötétség fölött a pogány időkig nyúlik vissza.

A Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület szervezésében, hagyományteremtő szándékkal, elsősorban a kisgyerekek szórakoztatására, de szüleik, nagyszüleik nem kis örömére is, műsoros estet rendeztünk erre az alkalomra, június 21-én este, a Rákóczi parkban.

Toldi Eszter és Sebő Gyula segítségével, az ő ismeretségüknek köszönhetően a műsor első fellépője Kalap Jakab és fia volt. A művészek vidám bábjátékukkal, a gyerekek bevonásával meghódították a kicsiket, akik remekül szórakoztak. A 9 magyar kutyafajtát bemutató műsorban szóba került az állatvédelem és a felelős kutyatartás is.

A második programpont szalonnasütés volt, melyhez az Önkormányzat biztosította fával több tüzet is gyújtottunk, és a magunkkal hozott szalonnával, kenyérrel, hagymával, itallal igazi retro szalonnasütést rendeztünk. Az evés-ivás mellett, a hagyományoknak megfelelően, a tűz átugrása sem maradt el.

A sötétség beállta után a Prometheus Project tűzzsonglőr társulata mutatta be programját. Sokféle mutatványukhoz változatos eszközöket használtak, például hosszúbotot, angyalszárnyat és tüzes legyezőt. Maradandó élményt jelentett az előadás az ismét összejött közönségnek.

Örömmel tapasztaltuk, hogy sok kisgyerek vett részt a bábprogramon. A szalonnasütés nem jelentett elég vonzerőt a felnőtt lakosság számára, de néhány család lelkesen részt vett benne. A tűzzsonglőrök műsorára ismét több érdeklődő jött ki a Parkba, és mindenkinek nagyon tetszett az előadás. Reméljük, hogy jövőre is meg tudjuk rendezni a Szent Iván éjszakai nyárköszöntő rendezvényünket, és hagyományt tudunk belőle teremteni, csakúgy, mint a több éve, nagy sikerrel megrendezett futóversenyből, úszóversenyből és kultrális programokból.

Kardos Éva

További képek és videók ezekben az albumokban találhatók:

Kalap Jakab Akarattyán

Szalonnasütés

Tűzzsonglőrök (Prometheus Project)

Hírdetés

2 gondolat “Akarattyai nyárköszöntő” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.