Megyeri Gábor fafaragó kiállítása

MegyeriGabor-fafaragas-IMG_3284

Olvassák szeretettel Megyeri Gábor mérnök és fafaragó bemutatkozását.

Kiállítását várhatóan június második felében nyitjuk meg a Szépkilátás Bisztróban. Reméljük alkotásai elnyerik tetszésüket és örömet szereznek majd! 

Nagyszüleimet kitelepítették, és a vagyonuk elkobzása során nagyapámtól elfelejtettek elvenni egy Balatonfenyvesen lévő telket. Ezen telek alapozta meg családunk több évtizede tartó kötődését Balatonakarattyához.  A balatonfenyvesi telket nagyapám eladta, és árát szétosztotta három lánya között. Szüleim a kapott pénzt kipótolva 1962-ben a Gáspár telepen vettek egy telket.  Az építkezés 1965-ben kezdődött, és jó pár évig tartott. Így gyakorlatilag több mint ötven éve kötődünk Balatonakarattyához. Amióta nyugdíjba mentünk a feleségemmel együtt törekszünk tevékenyen részt venni a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület programjaiban. Ennek két oka van: egyrészt érdekel minket, hogy mi történik a településen, mivel Akarattyát tartjuk második otthonunknak, másrészről viszont mi is alapítottunk egy egyesületet (Napraforgó utcai Bauhaus Egyesület), és így a szervezéssel járó nehézségeket és sikereket még jobban át tudjuk érezni.

A fafaragással már fiatal koromban megismerkedtem. Ebben az időben népművészeti motívumokat faragtam. Akkor még nem éreztem magam elég érettnek ahhoz, hogy egy alkotást önállóan megkomponáljak. Hosszú szünet után 2006-ban kezdtem el újra faragni, és az eltelt közel harminc év alatt a lehetetlennek látszó, de megoldott munkahelyi feladatok halmaza lassan kialakította bennem a kreativitást.

Célom, hogy a népi fafaragás hagyományaival szakítsak, és mondanivalómat új, modern eszközökkel fejezzem ki.  Vannak olyan témák, melyeket különböző stílusban is megfaragtam.  Sok faragáshoz a kiindulási pontot bibliai ige adta, és a legtöbb alkotáshoz csatoltam igét, hogy a szemlélőnek legyen min elgondolkodnia.

Mindenkit szeretettel várok a június 22-én nyíló kiállításomra a Szépkilátás Bisztróban.

Megyeri Gábor

Hírdetés

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.