Taslár Tibor emlékére

Szomorúan tesszük közzé, hogy Taslár Tibor, akinek Akarattya életében olyan fontos szerepe volt, már nincs közöttünk.

Temetése január 9-én szerdán 12 órakor lesz az Óbudai temetőben (Bécsi út 365-371).

Alább közöljük Ránky Péter emlékező sorait.

Kedves Tibor!

Tavalyelőtt még együtt vitorláztunk az Akarattya nevű vitorláson, ahol még a Balaton vizében is élvezettel úsztál. Most itt állok megdöbbenve, de megnyugodva, mert arra gondolok, hogy milyen küzdelmes, de teljes életet éltél.

Én csak az ötvenes években ismertem meg a Taslár (Tazlár) nevet, hiszen akkor mi nyaralók csak az ú.n. Tazlár strandra járhattunk fürdeni a Balatonra Akarattyán.
Már talán csak én emlékszem a strandon történt Tibor és Henrik közötti küzdelmekre, vagy az akarattyai asztalos (csónaképítő) Taslár Henrikre, akihez nagyanyám küldött át valami elkészült famunkáért.

Az utóbbi években ismertelek meg igazán, amikor minden alkalommal részt vettél Balatonakarattyán a rendezvényeken, írásaidat Akarattyáról rendületlenül küldted nekem, hogy az megjelenjenek az Akarattyai Naplóban. Mindig örömmel vettem történeteidet Akarattya múltjából, és mindig láttam bizakodásod a Akarattya jövőjét illetően.

Egész életedet a munkának szentelted, az építőmérnöki alkotásnak. Részt vettél a második világháború utáni újjáépítésben Akarattyán, az 1956-os forradalomban műegyetemistaként és később vezető tervezőként az ország különböző nagyberuházásain. Gazdagítottad országunkat nagyszerű szabadalmaiddal, mérnöki tevékenységeddel. Megérdemelten lettél Akarattya díszpolgára is.

Mindig is örömmel gondolok az együtt töltött dunai hajózásokra, tisztelettel tekintek a Balatonra épített saját tervezésű hajódra is. Alkotó életed mellett a hajózás és a Balaton töltötte be a nyugdíjas életed boldogító részét.

Mindened volt a Balaton, a hajózás.

Emellett minden Balatoni Helytörténész találkozón aktívan részt vettél, mindig adtál valami újat a tó körüli helytörténészeknek. Te ismerted legjobban Balatonakarattya történetét gyerekkorodtól majdhogynem napjainkig. A 30-as évekből a nádasbeli csónak garázstól, a Cica villától a szépkilátásbeli zongora történetéig, az újjáépítéssel, majd az ötvenes évek nehéz eseményeiig.

Kedves Tibor!

Nehezen írom le most, de nagyon boldog vagyok, hogy részben együtt éltük át a legutóbbi éveket Veled, akit tisztelek, szeretlek és biztos vagyok benne, hogy még biztosan most is Akarattyára gondolsz velem együtt.

Nagyon hiányozni fogsz, de tudom, hogy most is hajózol valahol letekintve a Balatonra, és Akarattyára a Bercsényi strandi kikötőre gondolsz.

Isten Veled Tibor!

Találkozunk az égi vizeken!

Ránky Péter

Hírdetés

Egy gondolat “Taslár Tibor emlékére” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.