Nagy sikerű függetlenség napi úszás

Soha nem látott számban gyűltek össze a lelkes emberek a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület sátra előtt, hogy az idei függetlenség napi úszásra jelentkezzenek. Tényleg itt volt Akarattya apraja-nagyja, a pici gyerekektől a nyolcvan feletti sportemberekig, sőt hoztak többen nem akarattyai kötődésű barátokat,rokonokat, ismerősöket is, akik a közösségi oldalon értesültek a nagy érdeklődéssel, sokak által várt rendezvényünkről. Sajnos a Velencei tavi úszás e napra esett idén is, ami sokakat oda csalt. Sokan az idei magasparti futáson tett ígéretük szerint megjelentek az úszásnál is néhány baráttal..

Nagyüzem volt a regisztrációs asztaloknál még 10 óra után is, amikor a “versenyzők” nagy tömege elrajtolt, mert érkeztek még sokan, akik vonattal jöttek, és csak későbbre futottak be. Mindenkit örömmel fogadtak a szervezők, senki se maradt le a közös úszásról, aki eljött.

A nagyüzem csak jóval 12 után ért véget, mert minden egyes indulónak a visszaérkezését is regisztrálni kellett, hogy biztosan meglegyen mindenki. Meg is lett mind a 187 sporttársunk, akikre a Taslár Henrik Vitorlás Menedék hajósai és a vízirendészet motorosa is vigyáztak a bójákkal gondosan kijelölt pálya minden pontján. A csónakokban víz és ennivaló is rendelkezésre állt.

A parton a Honvéd Üdülő egészségügyi sátra várta a segítségre szorulókat, de darázscsípésnél komolyabb problémára nem kellett gyógyírt találni.

A visszaérkezés után mindenki megkapta a kerámia emlékplakettet, és válogathatott a változatos lehetőségek közül az elvesztett folyadék és kalória visszapótlására. Volt alma és dinnye, ásványvíz, rétes és pogácsa, apró meggyes palacsinta, lilahagymás és natúr zsíros kenyér.

Az Egyesület önkéntesei mellett még sokan dolgoztak a sikeres rendezvény érdekében: a Taslár Menedék hajósai hajnalban kitűzték a pályát, majd végig kint voltak a vízen, hogy szükség esetén segítséget nyújtsanak; a lelkes akarattyai hölgyek ipari mennyiségű kenyeret, zsírt és hagymát alakítottak át zsíros kenyérré; a Hencz Familia Cukrászdában Marika csodás pogácsát és rétest sütött nekünk; Hanák Attila gondoskodott az ellátmány pontos szállításáról; az Önkormányzat biztosította az asztalokat, a padokat és a távolságot jelölő bójákat; a Honvéd Üdülő (MH RKKK) nyújtotta az egészségügyi szolgáltatást. Köszönjük mindenkinek!

És főleg köszönjük minden résztvevőnek, és őszintén örülünk a sok boldog arcnak és az elismerő szavaknak!

Hajrá Akarattya! Jövőre újra találkozunk!

Képek is vannak!

Hírdetés

3 gondolat “Nagy sikerű függetlenség napi úszás” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.