Tájékoztatás II. Rákóczi Ferenc fejedelem tervezett mellszobráról

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Rákóczi-szobor 1/1-es mintája elkészült. A zsűrizést elvégeztük, és néhány apró javítást felvetve a bemutatott mintát alkalmasnak találtuk arra, hogy a szobor öntési munkálatait elvégezzék. Mire ez a beszámoló megjelenik, az ezzel kapcsolatos számlát – szerződés szerint – kifizetjük.

A zsűrizésben az elnökség tagjai, valamint az Önkormányzat részéről Dr. Bánkuty Józsefné vett részt.

A napokban felvesszük a kapcsolatot az adományozókkal, abból a célból, hogy a szobor hátoldalán elhelyezendő feliratokat pontosítsuk.

Néhány szó az egyéb, a szoborral kapcsolatos feladatokról, amelyekhez kérjük tagjaink és minden akarattyai közreműködését. A Rákóczi fa maradványait körülvevő kerítés elöregedett. Kérjük azok jelentkezését, akik részt vállalnának a kerítés rendbetételéből. A következő munkákról lenne szó: régi lécek eltávolítása, korlát festése, új (már méretre vágott) lécek festése és felszerelése. A szükséges festéket és ecseteket egyesületünk beszerzi. A munkát június hónapban célszerű lenne befejezni.

Kérjük azokat, akik szívesen vesznek részt ebben a munkában, mihamarabb jelentkezzenek az akarattyafurdo@gmail.com címen.

Koltai Viktor tagunk vállalta, hogy a szintén elöregedett, a fa történetét leíró tábla szövegét megújítja. Magának a táblának az oszlopait és tetejét is le kell festeni, lehetőség szerint a kerítéssel egy időben. Ebben is kérjük segítségüket.

Vayer Zoltán, a Kerigon Kft. tulajdonosa, felajánlotta a szobor díjmentes őrzését. Nemcsak a szükséges technikai eszközöket biztosítja, hanem a 0-24 órás figyelést is. Nagyon köszönjük ezt a segítséget, mert csak akkor lehetünk nyugodtak, ha a szobor őrzését megnyugtatóan rendezzük.

Köszönettel tartozunk az Önkormányzatnak a kerítésen belüli rendezésért, valamint az elvi engedélyek megadásáért.

Hírdetés

4 gondolat “Tájékoztatás II. Rákóczi Ferenc fejedelem tervezett mellszobráról” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.