Önkormányzatnak küldött levél a hulladékszállítással kapcsolatban

Az alábbi levelet küldtük el a Polgármesteri Hivatalnak és a képviselő-testületi tagoknak annak érdekében, hogy az egyesület tagságának véleményét és kéréseit is ismerjék a szolgáltatóval való tárgyalások és kapcsolattartás során.

A Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület tagjai nevében kérjük, hogy a hulladékszállítási szolgáltató kiválasztásakor és a szolgáltatás feltételeinek meghatározásakor, valamint annak ellenőrzése során az alábbiakat feltétlenül vegyék figyelembe.

A szállítási nap áthelyezése csak kivételesen fontos esetben legyen megengedett. Amikor szükséges, a szolgáltató gondoskodjon arról, hogy minden ügyfele legalább egy héttel előbb értesüljön a módosításról. Ez könnyen teljesíthető követelmény, hiszen az áthelyezésre okot adó ünnep már egy évvel előre ismert. Az értesítésnek nem megfelelő formája az önkormányzati honlap, mert azt nem böngészik rendszeresen az emberek. Tekintettel arra, hogy hetente felkeresi a szolgáltató az összes érintett ingatlant, meg tudja oldani a közvetlen értesítést – ne adja át ezt a feladatot másnak.

További fontos szempont az, hogy az áthelyezés ne legyen egy nappal távolabbra az eredetitől. A legutóbbi eset, amikor 3 nappal helyezték át a szállítási napot, azt okozta, hogy 10 nap távolság lett két szállítás között. Ez kezelhetetlenül sok hulladékot okozott az igénybevevőknél.

Pontos tájékoztatás: A korábbi évektől eltérően, 2018-ban olyan táblázatot kaptunk, hogy mikor kerül elszállításra a komposztálható és az újrahasznosítható hulladék, de a normál háztartási hulladék elszállítását nem tartalmazza. Így az sem tisztázott, hogy április 15-én vagy 16-án lesz a következő szállítás. (Megjegyzés: a levél elküldése után tisztázódott, hogy április 15-én, vasárnap lesz a következő szállítás.)

Ezzel kapcsolatos kérésünk: kapjunk az év elején egész évre érvényes, az összes típusú hulladék szállítási napjait tartalmazó táblázatot vagy naptárat.

A lomtalanítással kapcsolatos tájékoztatás is jelenjen meg minden évben az aktuális ismertetőben. Ne számítsanak arra, hogy az emberek emlékeznek rá az előző évről.

Kérjük, hogy a szolgáltatóval való kapcsolatban, a bejelentéseik és változtatásaik elfogadása vagy elutasítása során a Polgármesteri Hivatal kifejezetten az akarattyaiak érdekei szerint járjon el.

Az üveggyűjtő konténerek körüli áldatlan állapot megszüntetésére a szolgáltatóval együtt dolgozzanak ki megoldást, pl.: házhoz menő gyűjtés vagy heti többszöri ürítés (beleértve a konténer környezetének megtisztítását is).

Szeretnénk, ha idén is lenne elektronikus és elektromos hulladék leadására lehetőség, mivel sok kedvező véleményt kaptunk.

Hírdetés

Egy gondolat “Önkormányzatnak küldött levél a hulladékszállítással kapcsolatban” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.