Eötvös Károly Balatonja – irodalmi est

Jó hangulatú, kellemes órát tölthettek el Balatonakarattyán azok, akik részt vettek a 2018. március 3-án tartott irodalmi beszélgetésen. Vendégeink: dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész, Kállai Szilárd és Kállai Szilárdné könyvkiadók voltak.

Dr. Praznovszky Mihály bevezetőjében méltatta Eötvös Károly – Jókaival egy században élt – ügyvéd-író szerepét, jelentőségét irodalmunkban. A beszélgetés során kiderült – a most Veszprémben élő – könyvkiadók szoros akarattyai kötődése is. Feltétlen ragaszkodásuk és szeretetük Eötvös Károly életműve iránt vezetett arra az elhatározásra, hogy a hosszú elfeledettség után újra beemeljék mindennapi életünkbe Eötvös Károly kiváló leírásait, a balatoni táj dicséretét.

Kállai Szilárd megismertette velünk a könyvkiadás korántsem egyszerű folyamatát, felesége Éva asszony pedig A magyarok fája című, az akarattyai szilfáról és a fogaskirályról szóló írás kedves és egyszerű felolvasásával varázsolta el a jelenlévőket.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a meghirdetett estre nemcsak az akarattyaiak, de keneseiek, kajáriak, mezőszentgyörgyiek (Eötvös Károly szülőhelye) is eljöttek, sőt székesfehérvári érdeklődők is itt voltak velünk.

Hírdetés

5 gondolat “Eötvös Károly Balatonja – irodalmi est” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.