Járuljon hozzá Akarattya képének formálásához!

Tisztelt Tagtársak!

Mint Önök előtt is ismert, az önkormányzatok ez év végéig kaptak határidőt a településképi arculati kézikönyv (TAK) megalkotására. Ez a kézikönyv foglalja össze azokat a szempontokat, amelyek egy település arculatának kialakítását határozzák meg. Megfogalmazásában, megjelenésében közérthető, nem jogi vagy műszaki nyelven írják. Ajánlásokat, követendő példákat tartalmaz, tehát nem kötelező jellegű. Ugyanakkor alapját képezi a témában megalkotandó településképi rendeletnek, ami azonban már nemcsak követendő, de kötelező is. 

Egyesületünk honlapján fórumot nyitottunk és a beérkezett – sajnos kevés – hozzászólást továbbítottuk az önkormányzatnak.

November 3-án volt az első települési fórum, ahol a helyszínen és előzetesen írásban mindenki kifejthette véleményét. Ezt követően további 8 nap áll rendelkezésére bárkinek hozzászólásra, akinek van elképzelése Akarattya jövőbeli arculatáról. Várjuk tehát hozzászólásukat, javaslataikat. 

A beérkezett ötletek feldolgozása után – várhatóan november végén – szembesülhetünk a konkrét tervezettel, ezt ismét 8 napos hozzászólási határidő követi. 

Ritkán adódik olyan lehetőség, hogy beleszólásunk lehet kedves Akarattyánk arculatának kialakításába. A most létrejövő TAK és rendelet várhatóan hosszú időre meghatározza a fejlődésünket. Használja ki! Vegyen részt a közös munkában!

Várjuk hozzászólását!

Ránky Emőke

Hírdetés

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.