Kitüntetettjeink

Nagy megtiszteltetés és öröm érte a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület tagjait a napokban. Balatonakarattya Község Önkormányzata a 2017. október 25-én tartott közmeghallgatáson hirdette ki, hogy kinek adományozott díszpolgári érdemérmet idén a település életében betöltött kiemelkedő szerepéért és munkásságáért.

Poszthumusz díszpolgári érdemérmet kapott Kara Koppány az Egyesület korábbi elnöke.

Díszpolgári érdemérmet kapott dr. Koltay József tagtársunk, aki nagyon sokat tett és tesz Akarattyáért.

Balatonakarattyáért érdemérmet kapott dr. Urvári Sándor tagtársunk.

Szintén Balatonakarattyáért érdemérem kitüntetésben részesült Hanák István, Kalcsó Zoltánné és Ladányi Imre is.

Szeretettel gratulálunk valamennyi kitüntetettnek!

Ismerjék meg tagjaink rövid életrajzát és örüljenek velünk!  

Kara Koppány élharcosa volt a rendszerváltás után a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület újra megalapításának, majd 1991 és 1997 között az egyesület elnöke volt. Jelentős szerepe volt határozott egyéniségének és kitűnő szervezőkészségének az egyesület megerősödésében. Ennek eredményként az egyesületet a helyi önkormányzat is elismerte és támogatta.

Dr. Koltay József aranydiplomás vízépítő mérnök, több mint ötven évet dolgozott a vízellátás és a csatornázás területén. Fontos szerepe volt az akarattyai törpevízmű, csatornázás és gázellátás megvalósításában. Akarattya krónikása, aki 13 kötetes helytörténeti gyűjteményében foglalta össze a település eddigi történetét. Munkássága, lokálpatriotizmusa, Balatonakarattyához való kötődése példaértékű. Mindent önzetlenül, anyagi ellenszolgáltatás nélkül, szakmai igényességgel, szívvel, lelkesedéssel cselekedett.

Dr. Urvári Sándor tornászedző, tanár, lokálpatrióta. Hét olimpián képviselte a magyar érdekeket a világversenyeken. A Nemzetközi Torna szövetség megbízásából oktató filmet készített, melyet angol nyelven a világ számos részén felhasználtak. 2000-ben magánerőből millenniumi parkot hozott létre Balatonakarattyán. A 2003-ban felavatott akarattyai tornászmúzeumba a tárgyakat maga gyűjtötte össze. Évtizedeken keresztül szervezte a Szent István-napi ünnepségeket, hagyományt teremtve ezzel a térségben. A függetlenné válás magját az emlékparkban ültették el, aláírásgyűjtéssel.

Hírdetés

Egy gondolat “Kitüntetettjeink” bejegyzéshez

  1. Kara Koppány érdemeit elismerem , de a többiekévek nem értek egyet. Persze ez csak egy vélemény.

    Kedvelés

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.