Lukács Sándor-est

Nagy örömmel invitáljuk az egyesület tagjait és minden akarattyait július 27-én estére a Szépkilátásba. Lukács Sándor színművész lesz a vendégünk, aki önálló estjét hozza el nekünk.

A Vígszínház művészének 1985-től napjainkig 6 verseskötete jelent meg. Mint írja: “Életünk tele van olyan jelenségekkel, melyekkel nap, mint nap találkozunk, de furcsa módon mégsem tudatosulnak bennünk. A költészet talán éppen erre ad alkalmat.”

Saját verseiből összeállított, életrajzi adalékokkal, személyes történetekkel fűszerezett műsorát adja elő, utána Szűcs Anikó újságíró beszélget vele.

Kedvcsinálónak álljon itt egy részlet abból az interjúból, amit Szűcs Anikó nemrég készített a Kossuth-díjas kiváló művésszel:

A Vígszínházban az elmúlt évadban kilenc darabban játszott, emellett rendszeresen fellép az önálló estjével is, szerte az országban. Az egyszemélyes produkció nehéz műfaj, ön miért szereti?

Egyrészt, mert olyankor a magam ura lehetek: a szerkesztő, a rendező, az előadó, minden én vagyok! (Mosolyog.) Másrészt, mert az önálló est egy teljesen őszinte, direkt találkozás a közönséggel, ahol jelmez, díszlet és mindenféle színházi eszköz nélkül állok a közönség előtt. Csak egy mikrofon van előttem, meg a saját verseimből összeállított anyag, azon keresztül beszélgetek a jelenlévőkkel, és én ezt nagyon szeretem. A nézőknek pedig különösen tetszik, hogy versek között mesélek a költemények születésének körülményeiről. Most, hogy az ünnepi könyvhéten megjelent a legújabb kötetem, A kezdetek utcája, az önálló estemet ki fogom bővíteni ennek az anyagával.

A munkám során rengeteg emberrel találkozom, a szerepek által a legkülönbözőbb élethelyzetekbe kerülök, miközben számtalan sorsot formálok és ismerek meg, és ezeket az élményeimet sokszor vers formájában is megjelenítem. A civil ember is átél, észrevesz nagyon sok dolgot, de nem jut el odáig, hogy megfogalmazza a tapasztalásait, az érzéseit… A költői véna, a költőnek „születettség” azt jelenti, hogy az ember pontosítja, még jobban átéli, és elmélyíti az élményeit.

A teljes interjú elolvasható a Kultúrprojekt weblapján.

 

Mindenki szeretettel várunk 27-én (csütörtökön) 18 órakor! A részvétel ingyenes.

Hírdetés

6 gondolat “Lukács Sándor-est” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.