A közösség gyarapító ereje

Gyönyörű napsütés és balatoni panoráma fogadta ezen a tavalyi júliusi szombat délutánon az érkezőket a Kisfaludy sétányon. Miért nem a strandon voltunk, miért itt gyűltünk össze negyvenen ebben a nagy melegben? Az új padokat ünnepeltük. Ezért hívta meg a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület vezetősége azokat, akik adományaikkal hozzájárultak a tizenöt új köztéri pad megvásárlásához és telepítéséhez. Ezek közül tizenkettő került a Kisfaludy sétányra. A padokat általában egyesével vagy kettesével helyezték el, de az egyik legszebb kilátást adó pontra, a Késmárk utcához, három is jutott.

Ugyan csak július 30-án volt az „hivatalos” átadás, az emberek már sokkal korábban birtokba vették a kilátóhelyeket. Amint megjelent egy új pad, szinte azonnal volt, aki onnan élvezte a kilátást, a megunhatatlan balatoni panorámát.

Az adományozókat Hámori Gábor, az Egyesület elnöke üdvözölte, és megköszönte hozzájárulásukat ehhez a sikeres kezdeményezéshez. Kiemelte, hogy az összefogás az anyagiakon túlmutató erővel rendelkezik, közösséget is épít. Elmondta, hogy tovább dolgozunk Akarattya szépítésén, hogy az itt élők és vendégeink minél jobban érezzék magukat. Tekintettel arra, hogy már jelentkeztek újabb adományozók, jövőre ismét meghirdetjük ezt az akciót, de nem szorítkozunk a padokra, hanem várjuk újabb javaslatokat az Egyesület tagjaitól és minden akarattyaitól.

Köszönetet mondott Rozs Péter alpolgármesternek és az Önkormányzat dolgozóinak azért a sok segítségért, amit a megvalósításban nyújtottak. A pénzügyi lebonyolítás után a padok összeszerelése, a telepítési helyük kialakítása, telepítésük, és a kilátás érdekében szükséges munkálatok mind az ő segítségükkel történtek.

Matolcsy Gyöngyi polgármester, amikor megköszönte az Egyesület hozzájárulását a település szépítéséhez, azt is elmondta, hogy ezzel neki személyesen is teljesült egy vágya. Már régen szeretett volna több padot Akarattyán, és ez a kezdeményezés és a sok adományozó most segített azt megvalósítani. Örömét fejezte ki azért, hogy az Egyesület és az Önkormányzat együttműködése eredményes és hasznos volt. Sok hasonló közös munkára lesz még lehetőség!

Az emléklapok átadása után koccintásra és kötetlen beszélgetésre invitáltuk az adományozókat és minden jelenlévőt. Ez jó alkalom volt arra, hogy megismerjék egymást azok, akik eddig még nem találkoztak.  Meglátjuk majd, hogy milyen újabb eredmények születnek az itteni eszmecsere eredményeképpen.

Nem soroljuk fel az adományozókat, hanem arra bíztatjuk az olvasót, hogy látogassa meg mindegyik padot. Ehhez a Kisfaludy sétányt kell végigjárni (ahol 12 új padot talál majd), a templomkertbe és a Bakony utca és Árpád utca kereszteződésébe kell elmenni. A padok háttámláján kis táblák utalnak az adományozókra és arra, hogy kiknek az emlékére adták a padokat.

Az új és már korábban megvolt padok közelébe hulladékgyűjtőket is juttattak az adományozók. Reméljük, hogy ezek is segítenek abban, hogy kevesebb eldobált szeméttel találkozzunk a jövőben ezeken a helyeken.

Szép bizonyítéka ez az akció annak, hogy a lakosság, a civil szervezetek és az önkormányzat összefogása, együttes munkája valódi, mindenki örömére szolgáló eredményeket hozhat. Legyen ez egyben biztatás is mindenkinek, aki szeretné szebbé, élhetőbbé tenni környezetét!

2017-ben ismét van lehetőség padok adományozására, és 5 pad már gazdára is talált, a telepítésük folyamatban van a Kisfaludy sétányon, a templomkertben és a Bercsényi strandon. Nagyon örülnénk, ha a Gáspár telepre is jutna újabb pad. Várjuk a jelentkezőket!

Hírdetés

Egy gondolat “A közösség gyarapító ereje” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.