Beszámoló a Bezerédj strandi lábtenisz bajnokságról (2016. aug.)

2016. augusztus hó 20. napján került megrendezésre a Bezerédj Lábtenisz Bajnokság, amelyet a 90-es évek óta rendszeresen megszervezünk, és ha jól emlékszem csupán egyetlenegy alakalommal nem került megrendezésre, a rossz időjárás miatt.

Bajnokságunk megszervezésével tehát egy régi hagyományt folytattunk, és szeretnénk is még folytatni hosszú-hosszú évekig. Volt idő, amikor oly sok résztvevő volt, hogy a bajnokság 2 napos volt, az elődöntők és a döntő mérkőzéseit pedig annyian nézték és szurkoltak, hogy még a fákon is lógtak az emberek. A bajnokság általában 20-án este tűzijátéknézéssel egybekötött díjátadó bulival zárult, hatalmas utcabáli hangulattal, élő zenével tánccal. Sajnos sokan estek ki a játékból ilyen-olyan egészségügyi problémák miatt – akik természetesen azért nézőként végig jelen voltak a pálya mellett; sokan költöztek külföldre, akik régebben fix résztvevői voltak az eseménynek, és be kell vallanunk, hogy az “utánpótlásunk” sem fejődött még ki megfelelően. Tegyük hozzá gyorsan, hogy vannak bíztató jelek, hisz a pályán egyre több kisfiú és kislány! is gyakorol és kóstolgat bele a tengózás, vagyis a lábtenisz rejtelmeibe és reméljük, szeret bele a játék szépségébe.

A közösség eddig teljesen önfenntartó módon működött, így alakítottuk ki a profi salakos pályát, vettünk hálót, labdákat, a bajnokságra érmeket. Ebben az évben azonban nagyon nagy ajándékot kaptunk egy támogatás keretében a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesülettől 80 ezer forint összegű támogatás formájában, így a beszedett tagdíjakon felül ebből a támogatásból fizettük az érmeket és a kupákat, valamint a régi hagyományt felélesztve megtartottuk az esti rendezvényt is a Koppány soron, megvendégelve a résztvevőket és pár hozzátartozót egy “menüs” fogyasztás keretében. A lényeg az együttlét volt, hogy újra együtt volt a társaság elég nagy része, és külön öröm, hogy sok-sok gyermek és fiatal vett részt ezen a kicsit nyárzárónak is mondható összetartáson. Jövőre reméljük, még többen leszünk, és a Bezerédj Lábtenisz Bajnokság visszakapja régi rangját és hírnevét a strand életében.

Ezúton szeretnék az egész közösségünk nevében köszönetet mondani és hálánkat kifejezni a Fürdőtelep Egyesületnek, amely nagylelkű támogatásával biztosította az esemény régi formájához méltó megrendezését.

2016-Bezeredj-labtenisz-helyezettek

A 2016. évi Bezerédj Lábtenisz Bajnokság végeredménye:

  1. Dr. Solymosi Ádám – Dr. Keszei Gergely
  2. Demtsa András – Jaksa Tamás
  3. Várkonyi Kurszán – Tas Dávid

Balatonakarattya, 2016. augusztus hó 29.

ifj. Dr. Hajnal László

Hírdetés

Egy gondolat “Beszámoló a Bezerédj strandi lábtenisz bajnokságról (2016. aug.)” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.