Nagyszerű színházi emberrel beszélgettünk

Sándor JánosNem túl szerencsés körülmények között – nagy eső után és részben alatt – tartottuk a második programot nyári sorozatunkban. Meghívott előadónk, vendégünk SÁNDOR JÁNOS színházi főrendező úr, aki érdemes művész, kétszeres Jászai Mari-díjas, Dömötör-életműdíjas színházi ember. Nagyon élvezetes, stílusával könnyen a figyelmet magára vonó vendégünkből áradtak az emlékek, amik mozaikdarabokként idézték föl egy gazdag rendezői pálya állomásait, élményeit, tapasztalatait, színházi történeteit, élvezetes sztorijait. Mindezek  Budapesthez, vidéki városokhoz, Erdélyhez vagy éppen Nizzához kötötték.

Sándor János Balatonakarattya

Sándor úr Sztankay István korosztályába tartozik, és a Színművészeti Főiskolán osztálytársa volt.

A keményebb, ötvenes években családi okokból az ő útja is a segédmunkás karrierrel haladt tovább, mint oly sokaknak, akik osztályidegenként kénytelenek voltak elviselni egy embertelen rendszer évtizedeinek szörnyű megpróbáltatásait. Ha családja nem lett volna hívő és összetartó, akkor Sándor János is eltűnt volna egy emberellenes rendszer darálójában.

Ezzel a szilárd háttérrel a színházból való méltatlan eltávolítása is csak újabb lendületet adott életének. Ekkor kezdődött gazdag oktatói és tudományos szakírói karrierje.

Baráth IbolyaSzívesen és vidáman mesélt nekünk kedves felesége, a balett-tanár professzor asszony (Baráth Ibolya) jelenlétében, akivel közel ötven éve közös az életük.

 

 

További képek

 

Hírdetés

Egy gondolat “Nagyszerű színházi emberrel beszélgettünk” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.