2016. májusi híreink

Legutóbbi jelentkezésünk óta történt:

Az Önkormányzathoz benyújtott pályázatunk befogadásra talált, 1520 ezer Ft támogatásban részesültünk. A részleteket megtalálják előző írásunkban. A teljesség igénye nélkül azért felsorolnánk néhány fontosabb programot: Lábtengó pálya felújítása a Bercsényi strandon, Függetlenség napi úszás szintén a Bercsényi strandon, Bezerédj strandon lábtengó bajnokság támogatása augusztus 20-án. Támogatást kaptunk a működésre, virágosításra a Csittényhegy állomásra, marketing eszközök beszerzésére is.

Április hónapban – szerény létszámmal ugyan – de részt vettünk a nyugdíjasok és az Önkormányzat által szervezett virágosítási akcióban. Egyesületünk csatlakozott az országos szervezésű TeSzedd szemétgyűjtési akcióhoz. Erről olvashatnak az Akarattyai Naplóban Farkas Sándor tollából, akinek közreműködését ezúton is köszönjük.

2016-05-01 16.27.38Örömmel jelentjük, hogy a majálison tartott főzőversenyen csapatunk csülkös bablevese a második helyezést érte el. Erről oklevelet is kaptunk, valamint egy gyönyörű mediterrán konyhát összefoglaló könyvet. A könyvet Ácsné Fábián Katalinnál helyeztük el, mert oroszlánrészt vállalt a főzésben, de kérésre bárki megtekintheti, valóban szép. A jó hangulatú versenyről Pálinkás Ferenc írását olvashatják az Akarattyai Naplóban, és fényképeket is láthatnak. Sajnos az időjárás nem volt kegyes, amint elkészültek a fogások, eleredt az eső.

Májusban indítottuk a “Fogadj örökbe egy padot” akciónkat. Mára 15 padra és hulladékgyűjtő edényre akadt jelentkező. Az adakozók több mint 2 millió Ft összeget adományoztak Balatonakarattyának. Az ajánlatok bekérése zajlik, a rendelés várhatóan június közepén megtörténik, a kihelyezések pedig júliusban. Nemcsak a Kisfaludy sétányon tudjuk az összes padot újra cserélni, hanem a templomkertbe is kerül 2 pad.

Elnökünk, dr. Hámori Gábor néhány veszélyes pontra hívja fel a figyelmet ebben a lapban. Ezt a levelet segítő szándékkal hivatalosan is eljuttatjuk az Önkormányzathoz, hogy a szükséges intézkedéseket megtehessék.

Tervezzük “Zenés beszélgetések Akarattyán” című komolyzenei sorozat indítását a Szépkilátásban, amelyről a részleteket külön cikkben adjuk közre. Ezeket és az összes akarattyai programot megtalálják a naptárban.

Már most kijelöltük a közgyűlésünk időpontját, amely 2016. augusztus 13-án, szombaton 18 órakor lesz a Körszínpadnál. Kérjük tisztelt tagtársainkat, jegyezzék fel ezt az időpontot és jöjjenek el. A közgyűlési felhívást július közepén tesszük közzé, figyeljék a hirdetményeket, és jöjjenek el, hívják barátaikat, szomszédaikat! Látogassák a honlapunkat is, a Facebookon is megtalálnak minket.  Az akarattyai rendezvényeken Egyesületünk kitelepül, ahol mód van az ez évi tagdíjak készpénzes rendezésére. Természetesen a Közgyűlésről külön levélben értesítjük majd tagjainkat. Ehhez a levélhez mellékelünk majd csekket is, azonban arra kérjük tagjainkat, hogy – amennyiben módjuk van rá – átutalással vagy készpénzzel rendezzék tagdíjukat, mivel a csekken fizetett összegből a 209 Ft-ot levon a Posta. Számlaszám: 11712004-20074360.

Ránky Emőke
ügyvezető alelnök

Hírdetés

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.