2016. februári híreink

Legutóbbi híradásunk a decemberi AKARATTYAI NAPLÓ különszámában volt olvasható. A havi információ csokrot ezúton adjuk közre, hiszen célunk hangsúlyozottan az, hogy minél alaposabban és részleteiben eljussanak az aktuális, mindenkit érintő hírek meglévő és leendő tagjainkhoz!

Ezúton kiemeljük, hogy eddig sajnálatos módon csak néhányan jelentkeztek a decemberi szám óta Egyesületünk email címén saját email elérhetőségüket megadva. Minden jelentkezésünkkor ismételten megadjuk a címet, hogy minél szélesebb körben elérhessen tagjainkhoz: akarattyafurdo@gmail.com

Kérjük, kísérjék fegyelemmel a balatonakarattya.hu honlapon a Fürdőtelep Egyesület címszó alatti közleményeket is.

Az Elnökség tanácskozik
Az Elnökség tanácskozik

Még múlt évre vonatkozó támogatási kérelmünket 2015. november 24-én tudtuk benyújtani az Önkormányzathoz. A látszólagos késlekedés oka, hogy augusztusi tisztújító közgyűlésünk utáni kötelező jogi folyamat nagyon elhúzódott, így bármennyire is készültünk erre, hamarabb nem volt módunk a benyújtásra. Beadványunkra szóban kaptunk választ, ami szerint az év vége miatti gyakorlati, valós lebonyolítás megkérdőjeleződött.

Az Elnökség tanácskozik
Az Elnökség tanácskozik

A 2016. évi támogatási kérelmünk gyakorlatilag már összeállt, kisebb korrekciókra van csak abban szükség és hamarosan beadásra kerülhet. Sajnos szóbeli tájékoztatás szerint ilyen kérelmek befogadása május végéig történik, és azt követheti az elbírálás. Mivel addig is több program támogatói, résztvevői lennénk, az említett időpont nagyon késeinek tűnik! A végleges kérelem benyújtását február végéig tervezzük. Itt is kérjük Tagtársaink javaslatait, hogy milyen elképzeléseinkhez kérjünk anyagi támogatást! Ezeket figyelembe akarjuk venni kérelmünkben!

Irodabútorunk a Szépkilátásban (Hámori Gábor adománya)
Irodabútorunk a Szépkilátásban (Hámori Gábor adománya)

E célra összeállított levelünkben a végső összeg jóval szerényebb már (értsd a 2015. november 24-i kérelemnél), ugyanis Hámori Gábor, egyesületi elnökünk nagyvonalú használt irodabútor felajánlása révén a Szépkilátásban berendezhettünk egy tárgyalót és egy munkaszobát, ahol rendszeres összejöveteleinket tarthatjuk ezentúl. E felajánlást itt is nagyon köszönjük!  Ebből is kicseng, hogy az előző beszámolóban jelzett “jó ütemű alapfelújítás” befejeződött a Szépkilátásban!

Vegyes tüzelésű kályha a Szépkilátásban (Réfy Imre adománya)
Vegyes tüzelésű kályha a Szépkilátásban (Réfy Imre adománya)

Decemberben nagy munkával kidolgozott – hiszen mindannyiunk gyakorlatában az első ilyen volt – pályázatot akartunk benyújtani a kiíró szervhez “Működési költségek vissza nem térítendő támogatására“. Ez sajnos a beadás előtti napokban meghiúsult, ugyanis az Egyesület előző vezetősége nem adta át a regisztrációs kódot illetve jelszót, mivel “nem találták meg azt”. Ezért erről az első lehetőségről ugyan lemaradtunk, de azóta az újra regisztrálás megtörtént már, és ez az akadály a további pályázatok beadása elől elhárult. Örömmel írjuk le, hogy a minap kapott hivatalos értesítés szerint időközben beadott “Civil szervezetek munkájának segítése 2016” témában “Hagyományőrző programok bevezetése Balatonakarattyán” pályázati kérelmünk hibamentesen befogadásra került. Most izgalommal várjuk a pozitív döntést!

Cserépkályha a Szépkilátásban (alapítványi adomány)
Cserépkályha a Szépkilátásban (alapítványi adomány)

Megbeszélést tartottunk a Nyugdíjas Klub tagjainak egy részével az együttműködés közösen érdekes pontjait keresve.

Megtörtént a könyvelőnk kiválasztása.

Megjelentünk a legnépszerűbb közösségi oldalon, a Facebookon és ott Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület néven találnak meg bennünket. Kerékfy Pál tagtársunk szakmai segítségét és folyamatos konzultációs készségét ezúton is hálásan köszönjük!

Felajánlást kaptunk pályázatfigyelésre és ezt, valamint egyéb jövőbeli felajánlásokat előre is köszönünk!

Nagyon értékeljük és köszönjük azokat a javaslatokat, amik hozzánk érkeznek és céljuk az akarattyai élet szebbé, komfortosabbá tétele, valamint a szezonban ideérkezők pihenésének változatosabbá varázslása.

Dolgozunk azon is, hogy 2016-ban Egyesületünk milyen programokban léphet fel, és erről a következő lapszámban írunk majd.

Kellemes tavaszias készülődést Mindenkinek, változatlanul várjuk a javaslatokat, kéréseket és olyan felajánlásokat, amikben valaki “profi” és ebben segíteni tudna és szeretne az Egyesületnek!

Szívélyes üdvözlettel

a Fürdőtelep Egyesület Elnökség

Hírdetés

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.